Gmail Hesap Silme Nasıl Yapılır? Google Hesap Silme

Haberler, kategorimizdeki bu yazımızda sizlere Gmail Hesap Silme Nasıl Yapılır? Google Hesap Silme hakkında bilgiler vereceğiz.

Gmail Hesap Silme Nasıl Yapılır? Google Hesap Silme

Çoğumuz halen Gmali halen aktif olarak kullanıyor. Google ın olmasından dolayı olacak ki güvenli bir posta uygulaması olarak görülüyor. Fakat Gmailde hesabını silmek isteyenlerde olduğu için bu yazımızda Gmail uygulamasında hesap silmeyi anlatacağız.

Uzun süreli bir Gmail hesabınız var artık kullanmıyorsunuz, ya da yeni bir Gmail hesabı oluşturdunuz karışıklık olmasın diye eski hesabınızı silmek istiyorsunuz. Hiç fark etmez. Hangi nedenden olursa olsun Gmail hesabını silmek mümkün. Bu silme işlemi ile sadece Gmail hesabınızı değil Google’a bağlı diğer servislerdeki hesaplarınızı da silebilirsiniz.

Gmail hesabı silme işlemleri ile hem hesabınızı hem de hesabınıza bağlı servislerden birisini de silebilmeniz de mümkün.

Gmail Hesabı Silme

Bu başlık altında ele aldığımız adımları izleyerek sizde hesabınızı silebilirsiniz.

1- Öncelikle Gmail hesabınıza giriş yapınız ve sağ üstte yer alan avatara tıklayıp açılan sekmede Google Hesabı seçeneğine tıklayınız.

2- Gelen sayfada sol kısımda yer alan Veri ve Kişileştirme sekmesine tıklayınız.

3- Alt kısımda yer alan Bir Hizmeti ya da Hesabınızı Silin seçeneğine tıklayın.

4- Açılan seçenekler içinde yer alan seçeneklerden birisini seçerek istediğiniz işlemi yapabilirsiniz. Bu seçenekler şu şekilde.

  • Eğer sadece bir Google servisiniz silecekseniz Bir Google Hizmeti Silin seçeneğine tıklayınız. Bu seçenekle mail adresinizi kullanmaya devam edersiniz. Sadece Google hesabınıza bağlı olan Google Drive veya farklı servislerden birisini silersiniz.
  • Amacınız tüm Gmail hesabını silmekse sağ kısımda yer alan Google Hesabınızı Silme seçeneğine tıklayıp tüm Gmail hesabınızı silebilirsiniz.

Google Hesap Silme Linki

Google hesabınızı silmek için verilen linke tıklayıp hesabınıza erişerek silme işlemini kolay bir şekilde silebilirsiniz. https://myaccount.google.com/delete-services-or-account bu linke tıkladıktan sonra silmek istediğiniz Google hesabına giriş yaparak hızlı bir şekilde hesabınızı silebilrsiniz.

Hesabınızı Silmeden Önce Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

1- Gmail hesabınızı silmeden önce Verilerinizi İndirin seçeneğiyle eğer isterseniz verilerinizi yedekleyebilirsiniz.

2- Gmail hesabı silme işlemi geri döndürülemez. Bu işlemden sonra hesap e mailiniz boşa düşer ve farklı kimseler tarafından alınabilir bu nedenle çevrenize hesabınızı sildiğinizi haber etmelisiniz.

Ayrıca Kontrol Et

Pandemi Döneminde Zararlı Yazılımlar Çoğaldı!

Haberler, kategorimizdeki bu yazımızda sizlere Pandemi Döneminde Zararlı Yazılımlar Çoğaldı hakkında bilgiler vereceğiz. Pandemi Döneminde …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir